2022-05-16

Etter å ha lest Simon B. Støvring sin post (via Daring Fireball) om å bruke en gammel iPhone som webkamera, så fikk jeg en en lignende idé.

Hadde en iPhone 7 som de siste årene har bare vært brukt til å installere iOS-betaer (med en alternativ Apple ID, vil ikke tulle med «produksjons Apple ID-en», men jeg har gjort det i mindre og mindre grad fordi jeg like gjerne venter til ikke-betaen kommer ut.

Så etter å ha tatt med meg hjem en MacBook Pro 13” fra 2018 som en stund har vært brukt som internettmaskin på jobben (fordi jeg har savnet en Mac laptop å bruke hjemme) og i stedet begynt å bruke den nye laptopen fra jobben som internettmaskin+citrixklient (før hadde vi bare tynnklienter som ikke kunne brukes til annet enn å starte citrix, så ble det fort klart at det var en viss ulempe med det. Nå har jo PC-laptoper i større grad enn Mac-laptoper en forkjærlighet i tide og utide til å starte viftene. At iTunes sannsynligvis i 50% av tilfellene var årsaken hos meg hjalp jo ikke akkurat. Og jeg skulle jo bare spille litt musikk via Apple Music.

Så tilbake til Støvring. Hans post fikk meg til å hente fra iPhone 7, og gjøre prosedyren hans, bortsett fra at jeg valgte Apple Music som den ene appen og ikke Camo. Og det må sies at denne løsningen er meget elegant. Jeg har en iPhone som fungerer som iPod Touch, kan brukes av alle, og jeg får brukt den strømmetjenesten jeg betaler for på en elegant måte uten å måtte involvere en PC eller Mac.