Severance 📺

2022-04-10

Når jeg så de første sekundene av traileren for Apple TV+ sin nye serie Severance, så skjønte jeg at dette var noe jeg måtte se på. Tonen. Stemningen. Premisset. Alt virket meget spennende.

Og når man begynte å se på serien så forsterket førsteinntrykket seg. Dette var visuelt spennende. Kulissene hadde et interessant design. Og de tok seg god tid med å servere ut mysteriet. Bortsett fra den generelle det-er-kanskje-noe-mystisk-med-Lumon, så er det ikke før midtveis i sesongen at man får den første dosen på hva mysteriet er. Og de er så særdeles tålmodige med å gi deg som seer de neste bitene av mysteriekaken.

For mange er kanskje dette et for rolig tempo, men jeg må si at jeg har satt pris på at skaper Dan Erickson stoler på publikum til at vi vil være med hele veien, og at sjefene for TV+ har latt Dan Erickson få gjennomføre sin visjon (jeg ser han er skaper, men bortsett fra traileren og alle episodene, så har jeg sett, lest og hørt 0 om serien, bakgrunnen osv).

Etter de fire første episodene var jeg fortsatt uklar over hva mysteriet var, men jeg elsket uansett serien frem til da. Og hadde Severance blitt avsluttet etter sin første sesong med sin stil og et mysterie som bare hadde vært meh, så hadde det vært helt ok. Jeg likte det visuelle. Jeg likte skuespillerene. Jeg likte hvordan de skilte på personlighetene på innsiden og utsiden. Og episodene var glimrende regissert av Ben Stiller (seks episoder) og Aoife McArdle (tre episoder).

Men når første bit av mysteriet ble presentert mot slutten av episoden midtveis i sesongen, da ble jeg om mulig enda mer hektet.

Og sesongavslutningen skuffet ikke. Det var spennende og nerve hele tiden. Har man sett en del tv og film så legger man jo merke til klisjeene de bruker for å gjøre det hele mer spennende, men er man dyktig, så greier man å komme unna med det.

Som oftest når en sesong av en serie er ferdig, så er det for meg hele greit med en liten pause, men lørdagskveld, så var jeg klar for mer Severance.

For meg er det et av de bedre skussmål jeg kan gi.