Severance đŸ“ș

2022-04-10

NÄr jeg sÄ de fÞrste sekundene av traileren for Apple TV+ sin nye serie Severance, sÄ skjÞnte jeg at dette var noe jeg mÄtte se pÄ. Tonen. Stemningen. Premisset. Alt virket meget spennende.

Og nÄr man begynte Ä se pÄ serien sÄ forsterket fÞrsteinntrykket seg. Dette var visuelt spennende. Kulissene hadde et interessant design. Og de tok seg god tid med Ä servere ut mysteriet. Bortsett fra den generelle det-er-kanskje-noe-mystisk-med-Lumon, sÄ er det ikke fÞr midtveis i sesongen at man fÄr den fÞrste dosen pÄ hva mysteriet er. Og de er sÄ sÊrdeles tÄlmodige med Ä gi deg som seer de neste bitene av mysteriekaken.

For mange er kanskje dette et for rolig tempo, men jeg mÄ si at jeg har satt pris pÄ at skaper Dan Erickson stoler pÄ publikum til at vi vil vÊre med hele veien, og at sjefene for TV+ har latt Dan Erickson fÄ gjennomfÞre sin visjon (jeg ser han er skaper, men bortsett fra traileren og alle episodene, sÄ har jeg sett, lest og hÞrt 0 om serien, bakgrunnen osv).

Etter de fire fÞrste episodene var jeg fortsatt uklar over hva mysteriet var, men jeg elsket uansett serien frem til da. Og hadde Severance blitt avsluttet etter sin fÞrste sesong med sin stil og et mysterie som bare hadde vÊrt meh, sÄ hadde det vÊrt helt ok. Jeg likte det visuelle. Jeg likte skuespillerene. Jeg likte hvordan de skilte pÄ personlighetene pÄ innsiden og utsiden. Og episodene var glimrende regissert av Ben Stiller (seks episoder) og Aoife McArdle (tre episoder).

Men nÄr fÞrste bit av mysteriet ble presentert mot slutten av episoden midtveis i sesongen, da ble jeg om mulig enda mer hektet.

Og sesongavslutningen skuffet ikke. Det var spennende og nerve hele tiden. Har man sett en del tv og film sÄ legger man jo merke til klisjeene de bruker for Ä gjÞre det hele mer spennende, men er man dyktig, sÄ greier man Ä komme unna med det.

Som oftest nÄr en sesong av en serie er ferdig, sÄ er det for meg hele greit med en liten pause, men lÞrdagskveld, sÄ var jeg klar for mer Severance.

For meg er det et av de bedre skussmÄl jeg kan gi.