Catch and Release 📺

2022-04-04

Catch and Release er en, for å ta det positive først, en krimserie som er lagt til et miljø og med skuespillere vi nødvendigvis ikke treffer på så ofte. Men ellers er den ekstra midt på treet, og som seg hør og bør, noen episoder for lang.

Men til å være filmet i Målselv, så synes jeg skaperne kanskje vært litt lite flink til å utnytte den fantastiske naturen som er der. Litt har kanskje med at Målselv var lokasjonen for det fiktive stedet Svartfoss, og litt er det kanskje fordi skaperne så ut til å bare ha et objektiv på kameraet, som var bedre egnet for nærbilder av skuespillerene og ikke natur.

I tillegg til for meg litt merkelig kamerabruk og stor grad av tidligere nevnte nærbilde, så var det en litt merkelig bruk av stemningsmusikk. Når man hele tiden bruker toner som kanskje gir en følelse av at nå kommer det til å skje noe ubehagelig eller skummelt konstant, og det ofte ikke gir utløp for den spenningen eller ubehaget, så mister den til slutt litt av sin effekt. Det blir litt ulv, ulv over det hele.

I det hele tatt en grei tidtrøyte som dessverre har litt opphav i fra virkeligheten (uten alle drapene så vidt jeg vet). En kjedelig serie der episodene egentlig ikke var kjedelige. Men hadde kanskje klart seg med seks episoder. Og litt annen bruk av stemningsmusikk.