Catch and Release đŸ“ș

2022-04-04

Catch and Release er en, for Ä ta det positive fÞrst, en krimserie som er lagt til et miljÞ og med skuespillere vi nÞdvendigvis ikke treffer pÄ sÄ ofte. Men ellers er den ekstra midt pÄ treet, og som seg hÞr og bÞr, noen episoder for lang.

Men til Ä vÊre filmet i MÄlselv, sÄ synes jeg skaperne kanskje vÊrt litt lite flink til Ä utnytte den fantastiske naturen som er der. Litt har kanskje med at MÄlselv var lokasjonen for det fiktive stedet Svartfoss, og litt er det kanskje fordi skaperne sÄ ut til Ä bare ha et objektiv pÄ kameraet, som var bedre egnet for nÊrbilder av skuespillerene og ikke natur.

I tillegg til for meg litt merkelig kamerabruk og stor grad av tidligere nevnte nÊrbilde, sÄ var det en litt merkelig bruk av stemningsmusikk. NÄr man hele tiden bruker toner som kanskje gir en fÞlelse av at nÄ kommer det til Ä skje noe ubehagelig eller skummelt konstant, og det ofte ikke gir utlÞp for den spenningen eller ubehaget, sÄ mister den til slutt litt av sin effekt. Det blir litt ulv, ulv over det hele.

I det hele tatt en grei tidtrÞyte som dessverre har litt opphav i fra virkeligheten (uten alle drapene sÄ vidt jeg vet). En kjedelig serie der episodene egentlig ikke var kjedelige. Men hadde kanskje klart seg med seks episoder. Og litt annen bruk av stemningsmusikk.