Eliteserien 2022

2022-04-02

Er noen år siden jeg postet et tips om hvordan jeg trodde det kom til å gå i Eliteserien. En del har jo pandemien skylden får (fotball foran tomme tribuner blir litt mindre spaß). Og litt får jo Rosenborg skylden for. Eller i det minste de som har rotet det til i klubben. Og med hvordan det har vært de siste årene, og hvordan sesongoppkjøringen har gått, så regner jeg jo med at det ikke snur i år, ei heller legge grunnlaget for at det skal snu neste år. Har en viss frykt for at det nok en gang blir kaos rundt trener og idiotisk spillerlogistikk (kortsiktig horisont i stedet for langsiktig). I stedet for å, for å bruke en litt vel dramatisk metafor, la alt brenne ned så det skaper nytt vekstgrunnlag.

Så det gjenspeiler jo seg litt i tippetipset jeg har levert i en konkurranse som jeg har deltatt i noen år *sjekke mail* … … … siden 2005. Dæven. Uten å sjekke så tror jeg at jeg alltid har hatt mitt kjære RBK på enten 1. eller 2. plass. Og kanskje en eller to ganger på 3.

I år blir det i så måte en litt annerledes plassering.

# Lag
1 Bodø/Glimt
2 Molde
3 Viking
4 Vålerenga
5 Lillestrøm
6 Sarpsborg 08
7 Rosenborg
8 Aalesund
9 Strømsgodset
10 Kristiansund
11 Odd
12 Sandefjord
13 Tromsø
14 HamKam
15 Haugesund
16 Jerv

Tror jeg at de sannsynligvis kommer til å havne så langt nede. Kanskje. Men det er nok litt mer forvente det verste og bli positivt overrasket. Alt avhenger jo av hvilket handlingsrom I (Reka) får. Om man aksepterer at man kanskje la noen av de yngre og mindre meritterte spille litt mer slik at det ikke handler om tabellplasseringen i år, men til neste år, da kan det hende at det kommer til å ligne litt mer på denne tabellen. Men blir det panikkhandling av spiller nær eller over middagshøyden når det gjelder alder, så kan det hende at de kommer litt høyere på tabellen. Så gjentar det seg til neste år.

Ellers har jeg jo liten tro på to av tre nyopprykkede, selv om HamKam ser ut til å ha grei kontroll på Lillestrøm nå. Jerv kommer nok til å bite fra seg, men det blir nok mange jevne tap.