Profiler

2022-03-31

De fleste strømmeleverandørene, som TV 2 Play, HBO Max, Disney+ og Netflix (og alle andre jeg har nevnt å glemme (joda)) har jo støtte for profiler. I utgangspunktet en flott ting. For familier så betyr det at man kan begrense hva barna får tilgang til, samt at det ikke ødelegger for forslagsalgoritmen. Sistnevnte er ikke en ulempe, husker ikke hvor lenge Netflix anbefalte barneprogrammer etter at den yngste niesen hadde sett en del på My Little Pony når hun og faren var på besøk.

Men det irriterer litt at når jeg som bruker (og kunde) kun har en profil på alle enheter der jeg er logget inn med mitt brukernavn og passord, hele tiden blir spurt om hvilken av den ene profilen jeg har jeg vil bruke eller om jeg vil lage en ny profil.

Ikke uten grunn at i forbindelse med en annen sak der jeg kontaktet Viaplay måtte bare slenge med følgende ønske.

Kunne vi fått opsjonen som heter noe ala «velg alltid den ene eksisterende profilen fordi jeg alltid kommer til å være alene, og skulle underet skje at jeg blir nødt til å lage en ny profil så er jeg fullt kapabel til å gå til innstillinger for å opprette en ny profil».

Evt. noe litt mer diplomatisk.

Etter sykeleiet med covid i forrige uke, så fant jeg ut at det var på tide å kjøpe et bedre termometer enn det jeg hadde (at batteriet til slutt gikk tom etter maaaange års bruk var jo også en medvirkende faktor). Så jeg bestilte Withings sitt. Som termometer er det jo bra og kjapt (det har jo vært såpass mange år på markedet at jeg antar at det virker godt nok). Og det har jo selvsagt en smartfonapp. Så vidt jeg kan se så kan man bruke det uten å åpne appen en eneste gang etter den initielle konfigurasjonen, så det er jo bra. Men det er fortsatt påkrevd å lage en konto. Og profil.

For det kan jo hende at det er flere enn en person som skal ha temperaturmåling. Og ok, det er greit. Men det er litt mindre greit at jeg ved måling må enten tilknytte en måling til en profil, eller så «må» jeg gjøre det senere i appen. I alle fall så lenge jeg ikke har valget (så vidt jeg kan se) å knytte alle målinger til en profil. For, noen av oss, er jo tross alt kronisk single. Og om man kunne ha sluppet å bli påmint om dette hver dag via valg av profiler, så hadde det vært litt kjekt. Mmmkay.