Keychron K3

2022-03-29

Fikk mitt Keychron K3 ultra-slim mekaniske tastatur i dag.

For en som setter veldig stor pris på Apple sine tastatur, mye fordi de har en såpass lav profil, som for meg er en stor fordel fordi de ikke belaster håndleddene så mye, så har det vært litt kjedelig å se alle de flotte mekaniske tastaturene andre gærninger kan velge og vrake i mellom.

Jeg har sett noen mekaniske med lavprofil, men da har det ofte vært et problem med at det enten var ANSI-layout, og om det var med ISO, så var det med bare engelske eller tyske taster. Men Keychron har hatt med nordisk, men tok egentlig aldri sjansen på å bestille fra de. Samt at jeg tross alt er fornøyd med Apple sine tastatur.

Men i februar tok jeg endelig sjansen på å bestille K3, som da også hadde kommet i en versjon 2. Husker ikke forskjellen mellom det. Tror det var noe med føttene for å vinkle tastaturet i bakkant og noe annet småplukk. Tre minutter etter at jeg hadde bestilt sjekket jeg prisjakt, og oppdaget at det var flere som hadde det i sortimentet sitt, og en hadde det på fjernlager. Litt idiotisk av meg å gjøre dette i motsatt rekkefølge.

Så jeg kontaktet Keychron, fikk avbestilt det, og la inn bestilling hos den norske nettbutikken. Men tydeligvis var fjernlageret veldig fjernt og de måtte dessverre opplyse om at det ikke ville komme før i april. Menmen, det hastet ikke for meg, så jeg ikke giddet ikke å stresse mer med det.

Men i dag fikk jeg det endelig. Og basert på ordene jeg har skrevet til nå (se over), så er dette en positiv opplevelse. Litt for tidlig å si om det blir en opplevelse med det jeg er vant med eller tidligere forsøk med alt for høye mekaniske tastatur, men akkurat nå lover det godt. Såpass godt at jeg allerede vurderer å bestille et til for bruk på jobb, selv om det nødvendigvis ikke er der jeg har mest å hente med et sånt tastatur.

Nordisk layout irriterer litt, selv om jeg normalt sett ikke ser på tastene når jeg skriver. Men når man sender med 7 ekstra taster (alternativ esc, alternativ tast for styring av bakgrunnsbelysning, alternative 2,7 og 0 og windows alternativer for command og option), så burde det ikke være så vanskelig å ha med Ö og Ä i tillegg, så får enten dansken eller nordmannen bytte om på Ø og Æ. Samt at det er jo en del andre taster som blir overlesset med symboler pga den nordiske layouten.

Men man overlever vel. Særlig fordi bryterne er såpass gode (basert på de vel 3000 tegn jeg har tastet til nå). Jeg valgte Keychron Optical Blue (ettersom de er hotswappable kontra Gateron sine brytere).