Spider-Man: No Way Home 🍿

2022-03-20

Spider-Man: No Way Home er vel … øh … tredje filmen med Tom Holland i hovedrollen som Edderkoppmannen (pluss alle de andre MCU-filmene da).

Personlig har jeg egentlig ikke noen favoritt blant alle superheltene, mest fordi jeg bare sporadisk ble utsatt for tegneseriene når jeg var ung, og nå med velregisserte (som i univers, ikke som filmlaging) MCU og det litt mindre velregisserte DCU (vet ikke om det er et uttrykk som har blitt brukt) er balansegangen mellom det å bli underholdt (det meste av MCU, første Wonder Woman) og det å kjede vettet av seg (det meste av DCU, enkelte av MCU) veldig delikat. Noen ganger er det så enkelt som at min egen sinnsstemning ikke var særlig mottagelig for den type film akkurat den kvelden, men som oftest er det fordi filmen er tynn på historie og prøver å få deg til å underkaste deg med spesialeffekter og spetakkel.

Men, i den grad jeg har noen forkjærlighet for noen, så er det jo Peter Parker og Spider-Man. Selv om Spider-Man 3 med Tobey Maguire gjorde det litt vanskelig. Jeg har ikke sett filmene med Andrew Garfield som Spidey, så kan ikke uttale meg om kvalitetene der.

Grunnen til det er jo at Spidey som superhelt er litt mer … normal. Ikke ulik Ant-Man som kanskje er min andre favoritt fra MCU.

Ellers, uten å røpe for mye, så er dette nok en bra film med Spidey. Tom Holland er en god Spider-Man, kjemien mellom han og Zendaya er jo selvsagt ikke noe å utsette på (selv om det kanskje var litt lite samspill i denne filmen mellom de). Og hvordan de lekte med tid og rom var underholdende. Interessant plot for en film.