You're the Worst 📺

2022-03-07

Hadde hørt mye skryt av You’re the Worst, og jeg trengte en frokost/lunjserie (samt en serie for når jeg ville kaste bort litt tid som ikke var et mørkt krimdrama). I så måte passet jo denne som fot i hose og hånd i hanske.

Jimmy Shive-Overly, forfatter med minimal sukses, og Gretchen Cutler, jobber med PR, treffes under et bryllup (til Jimmys eks faktisk) og treffer tonen veldig godt.

Jimmy, spilt meget godt av Chris Geere og Gretchen, spilt meget godt av Aya Cash (så vidt nevnt i min omtale om The Boys andre sesong) kan vel sies å være hovedpersonene, men de to viktigste bifigurene er Gretchen sin bestevenn Lindsay, spilt av Kether Donohue og Jimmy sin bestevenn Edgar, spilt av Desmin Borges. Med Kether må jeg si at jeg lurer virkelig på hvordan hun er i virkeligheten, og om hvor nære eller langt unna hun er sin rollefigur i denne serien. Desmin Borges minner meg veldig om David Schwimmer og kan nesten sies å være David Schwimmeren du ikke visste at du likte eller trengte. Er flere bifigurer som er morsomme, ingen nevn, ingen glemt. Men synes jeg må nevne Collette Wolfe som riktig nok bare var med i sesong 2 og 3, mens hennes fremstilling som den usedvanlig blide Dorothy som til slutt blir trist over egen manglende fremgang og Edgar (de var kjærester) sin plutselig suksess var strålende. Fikk vondt i hjerterota av henne. Det er noe med den triste klovnen som taler til meg.

Uansett, Jimmy og Gretchen treffer tonen som sagt, og blir kjærester og samboere. Og som egoister passer de bra sammen. Særlig med Lindsay. Mens Edgar surrer rundt i bakgrunnen og tar seg av alle, mens han prøver å holde PTSD i sjakk (soldat i Irak).

Alt i alt en underholdende serie, med et godt ensemble. Dog, sammenlignet med sesong 1-3, så er jo 4 og 5 litt svake. I særlig grad sesong 4 med tanke på hva som skjer i finalen av sesong 3.

Men likevel severdig, om man har Disney +.