Murderville 📺

2022-02-13

Murderville er Netflix sin amerikaniserte versjon av Murder in Successville. Ikke sett sistnevnte, men førstnevnte har vært lunsj-serien min på hjemmekontor den siste tiden (bare seks episoder).

Premisset er at politietterforsker Terry Seattle, spilt av Will Arnett får en ny medetterforsker hver uke, som hver er spilt av en eller annen kjent person som seg selv. Conan O’Brien, Marshawn Lynch, Kumail Nanjiani, Annie Murphy, Sharon Stone og Ken Jeong. Og de må klare seg uten manuskript, og må improvisere alt.

Det skal jo sies at Will Arnett legger mye føringer, som f.eks når han skal få Kumail Nanjiani til å gå på en kul måte, men ikke for kul måte, men også samtidig litt teit måte. Eller at han gir de en ørepropp der Will gir de instruksjoner om hva de skal si. Ikke alltid like lett for ukens gjest å holde masken.

Men samtidig var det jo egentlig litt for lite situasjoner der noen mistet kontrollen. Men kan jo hende det er noe produsentene har valgt å ta bort i redigeringen. Evt. så var alle gjestene såpass profesjonelle at de klarte å holde masken.

Drapssakene er jo typ ikke verre å løse enn de påskemysteriene Tine har hatt på melkekartongene en del år nå. Sånn passe halvmorsomt å følge med på å tenke ut hvem morderen er for deg som ser på serien hjemme i sofaen.