2022-01-20

Med tanke på prisene, så er jo en artikkel som Nerdens seks råd for å spare strøm muligens interessant for de som må tenke på sånt. Men

Å fjerne støv fra der apparater slipper ut varme er smart. Det er kanskje ikke det som sparer mest penger, men det hjelper på levetiden. Å bruke strøm når den er billigst er fornuftig, men det gjelder jo bare de som har sånne muligheter ala Tibber akkurat nå, for resten er det jo ikke innført ennå. Å skaffe seg kunnskap om hva som bruker strøm er fornuftig, men

Når du ser at brødristeren trekker over 1000 watt, mens LED-pæren i leselampen bare trekker fem, så kan du heller droppe å riste brød, men beholde leselampen på når du koser deg med en bok.

blir jeg litt oppgitt. Det er jo ikke som om brødristeren står og trekker 1000 watt hele tiden, kun de få minuttene du bruker på å riste brød. Og det er jo vel så fornuftig det å kanskje spise opp brødet som ikke er like ferskt lengre.

Bruk gjerne smarte styringsenheter. Bruk kortere tid i dusjen, senk kanskje varmen noen grader. Men som mann er det kanskje litt enklere ettersom vi gjerne liker litt lavere temperatur enn kvinner.

Og selvsagt prøv å unngå strømkrevende apparater. Lufttørk klesvasken i stedet for å brukere tørketrommelen. Fornuftig.

Når du skal varme opp tevann eller mat så er det mest økonomisk om du bare varmer opp akkurat det du trenger. Og hell varme drikker over i termos i stedet for å la kaffetrakter eller tekanne stå på i timesvis.

Den viktigste grunnen til at du ikke skal bruke mer vann i vannkokeren enn det som er nødvendig er fordi det tar kortere tid. Og grunnen til at kaffetrakter og tekanne ikke skal stå på i timesvis er fordi kvaliteten på innholdet forringes jo lengre tid det går. Det er ikke fordi det koster deg litt ekstra.

Alt i alt minner det om diverse tipsvideoer på YouTube som ber deg slå av alle mulige funksjoner uten at de faktisk har noe kunnskap om hvor mye batteri funksjonen de foreslår å slå av bruker, eller hvilke negative effekter det har på opplevelsen av å følge forslagene.