Taskmaster 📺

2021-12-05

Om man ser bort i fra sesong 12 (som jeg sparer til jul), så har jeg sett alle sesongene av Taskmaster (og alle bortsett fra siste episode av Kongen befaler).

Stor underholding, og Greg Davies & Little Alex Horne (serieskaper) er et umake par som utfyller hverandre perfekt.

Alle sesongene har vært underholdende på sitt vis, men samtidig så lider jo de siste sesongene litt av at alle deltagerene sannsynligvis har sett alle de foregående sesongene og dermed vet litt av triksene Horne & Co benytter når de lager oppgavene. Noe som gjør at de må være litt forsiktige med de triksene. Fra sesong 10 har jo selvsagt pandemien spilt inn på hvordan episodene blir lagd, men bortsett fra avstanden mellom alle de involverte i studio, så har gjengen klart å gjøre det beste av en vanskelig situasjon.

Det er alltid morsomt å se personlighetene til de forskjellige deltagerene. De som vil gjøre minst mulig. De som vil gjøre minst mulig og gir opp. De som er full fart fremover. De som er full fart fremover og bruker hjernen litt. Og de som bruker hjernen, men ikke nødvendigvis er full fart fremover.

Jeg er litt uenig i hvordan poeng fordeles noen ganger. Litt for mye basert på tid og ikke innsats. Og deres tolkning av hva et tårn er (nei, sitrontårnet til Russell Howard skal ikke måles på skrått når det lå i bollen), og «erase this eraser» krever litt mer enn bare å pakke det inn i dasspapir og spyle det ned. I så måte er jeg enig med Joe Thomas. Selv om dette også kanskje faller litt på de som lagde oppgaven. Noen ganger er det kanskje lurt å ha med noen punkter om hva som ikke er lov (dette er noe de gjør en god del ganger).

(det hjelper ikke at dette kanskje var den sesongen som for meg er blant de dårligste pga Iain Stirling).

Ikke at det å lese oppgaven godt og tolke den til sin fordel er en del av spillet.

Eller det er kanskje bare min aversjon mot Iain Stirling som gjør seg gjeldende (som jeg aldri har sett før jeg så han i sesong 8 av Taskmaster).