Inntrengeren 📺

2021-10-26

Spoilers ahoy, men man ser ikke på denne korte serien for spenningen og intrigene. Man ser den fordi den er dårlig.

Noen ganger begynner man å se på en tv-serie (evt. miniserie), og får etter noen minutter en slags forståelse for hvorvidt serien er bra, sebar eller ræva.

Inntrengeren (aka Intruder) på NRK greier greit å plassere seg i sistnevnte kategori. Til og med nederst i kategorien. Den er faktisk så dårlig at man får en liten morbid interesse av å se hvor dette bærer hen.

Sam Hickey dreper en innbruddstyv, men det kan kanskje argumenteres at det ikke helt var i selvforsvar ettersom tyven var på vei ut av huset og ble stukket i ryggen. Vet jo ikke helt hvordan det er i UK, men vil jo tro at det er noen formildende omstendigheter. Frykt. Adrenalin. Usikker på om den ulovlige inntrengeren er alene.

Men neida, Hickey regner jo tydeligvis med at han kommer til å få livstids fengsel, og dermed får hjelp av konen Rebecca og Angela Pitt til å flytte liket samt kutte seg selv litt opp slik at det blir seendes ut som selvforsvar. Sam oppdager derimot ikke at innbruddstyven hadde en partner som klarte å rømme med laptopen hans.

Faren til den drepte tror derimot at sønnen ikke angrep Sam Hickey. Men det virker ikke som om han reflekterer så mye på at sønnen faktisk ble drept mens han utførte et innbrudd.

Blablabla, det viser seg at Sam og Angela hadde et forhold. Angela er også alkoholiker. Og det fremstilles på den mest komiske måten. Også er jo hun løsmunnet. Og babler litt for mye om det som skjer. Blablabla, ender opp med at Rebecca knerter Angela og at Rebecca lokker Sam på villspor inn i hulene under boligen der han dør av kulde. Og dermed antar man dødsfallet til Angela også er oppklart.

Jeg har vel sett serier som er dårligere, men jeg tror jeg aldri har sett en serie som har vært så dårlig og bare fire episoder. Finnes sikkert pornofilm med bedre skuespill enn denne.

Er så dårlig at jeg lurer på hva som er årsaken til at NRK handlet den inn.