2021-10-20

Var innom fastlegen i dag for en liten sjekk, samt skaffe sykemelding ettersom egenmelding kunne bare brukes frem til torsdag, og jeg er bombesikker på at jeg neppe er i god nok form til å dra på jobb på fredag. Fikk også en dose med årets influensavaksine, har jo tenkt en del på det siden jeg faktisk hadde influensa i 2018, men har alltid gått i glemmeboken når sesongen kommer.

Og ettersom jeg er syk, så brukte jeg faktisk maske, for litt hensyn må man jo ta. Og det var mye gammelt folk der som satt og ventet på å få influensavaksinen, eller satt og ventet det pålagte kvarteret etter å ha fått den. Og ikke en eneste hadde maske. Det var litt irriterende.

Det gikk fryktelig fort fra når samfunnet ble «åpnet» til at det så rart ut at man brukte maske på kollektivtrafikken (og ja, sluttet med det sjøl to uker etter at dose 2 var satt, samt at jeg er påpasselig med å dra når jeg vet det er minst folk ombord på mine reisealternativer).

Men hadde jo trodd at man kanskje kunne vært litt flink til å vise såpass til hensyn når man er innom et legekontor. Det er jo tross alt en viss sjanse for å møte på syke mennesker der.