Katalysatormordet og Hør her'a 📚

2021-10-02

Katalysatormordet er tredje bok om K2 og Patricia. Vi har kommet oss til 1970, og K2 sitter på trikken og opplever at en ung dame springer merkelig og prøver å nå trikken. Noe hun ikke gjør. Senere på dagen blir K2 klar over at damen døde der ved trikkestoppen, og ikke i en ulykkke, men fordi hun var skutt. Det som gjør saken mer interessant er at hun selv var radikaler, og forlovet med den forsvunnede karismatiske radikaleren Falko Reinhardt.

Fortsatt grei nok underholdning. Årene går sakte men sikkert fremover. Og K2 får fortsatt mye skryt for ting som egentlig er Patricia sin fortjeneste.

Hør her’a av Gulraiz Sharif er en fantastisk liten roman om den sommeren alt endret seg for Mahmoud og familien hans. Onkel Ji kommer på besøk fra Pakistan, og Mahmoud får som oppgave å vise onkel Ji rundt i Oslo. Lillebror Ali er også på en personlig reise.

Morsom bok, og jeg lo hjertelig opp til flere ganger, og mange scener ga meg et særdeles bredt smil. Noen vil vel kanskje hevde det er litt science fiction hvordan ting ordner seg, men det bryr jeg meg mindre om. Boken er morsom og underholdende.