Hypnotisþren 📚

2021-07-31

Etter utdraget av beskrivelsen om hva som er nytt i HypnotisÞren - Black Editon, sÄ kan det vÊre spoilere.

Jeg er pÄ slutten av min test av Storytel for Ä dekke mitt behov for lydbÞker. Audible er greit, men det er mer for Ä fÄ en kreditt pr mÄned og bruke det pÄ en dyr eller ny bok som er interesant. Det som var inkludert i mÄnedsprisen uten bruk av kreditt virket ikke like interessant.

I sÄ mÄte synes jeg Storytel virker mer interessant. BÞker bÄde pÄ norsk, svensk og engelsk (og enkelte ebÞker, men det virker ikke som det er sÄ mange av dem for det norske markedet. Men i motsetning til Audible Plus, fÞles Storytel litt mer Netflix.Fast mÄnedspris. Lytt sÄ mye du vil. Som vel betyr at de ikke nÞdvendigvis har det nyeste. Men der finnes det jo alternativer, som F.eks Fabel som sannsynligvis er neste pÄ testplanen (de har blanding av inkludert og at man kan kjÞpe nyere ting).

Men alt i alt likte jeg Storytel. Bra app for bÄde iPhone og Apple Watch (akkurat der var Audible en skuffelse, ser ut som man mÄ laste ned til telefon og synke de over til klokken).

Uansett, jeg valgte meg HypnotisÞren (Black Edition) av Lars Kepler. Som er forfatternavnet til ekteparet Ahndoril. Og visstnok skal omhandle politietterforskeren Joona Linna. Dog, den fÞrste boken (og denne omskrevne versjonen for tiÄrsjubileet) har ikke akkurat et stort fokus pÄ Joona. Selv om de skriver 


HypnotisÞren - Black Edition en er nyskrevet og forbedret utgave av HypnotisÞren. For Ä feire tiÄrsjubileet, og for Ä gjÞre boken til en enda mer komplett thriller, har forfatterne skrevet om HypnotisÞren. Tempoet er presset ytterligere opp, og kapitlene er strammet inn. I tillegg er dialogen bearbeidet, nye scener er skrevet inn og vÄr alles helt, Joona Linna, har fÄtt en stÞrre og mer fremtredende rolle.

Med tanke pÄ at jeg ga boken en stjerne pÄ Goodreads, sÄ lurer jeg pÄ hva jeg hadde gjort om jeg hadde hÞrt eller lest den opprinnelige versjonen.

Til bokens forsvar (og det er et veldig svakt forsvar fra min side) sÄ kan det jo hende at det er Haakon StrÞm sin opplesing som Þdelegger mye, kan hende det hadde vÊrt bedre om Nils Nordberg som leste den originale versjonen hadde lest denne. Fordi StrÞm brukte ikke akkurat stemmen sin til Ä gi liv til karakterene. SÊrlig de kvinnelige. Og en sÊrdeles stor nedtur etter Ä ha hÞrt Julian Rhind-Tutt sin opplesing av The Devil and the Dark Water

Likevel, sÞppel inn gir sÞppel ut. Jeg tror det er ingen som kunne ha gjort noe med tanke pÄ hva som er det skriftlige materialet. Joona som visstnok skal vÊre helten er ikke akkurat fokus. Og Kepler skriver jo fra perspektivet til flere. Og bortsett fra Joona (som i denne boken er mild taco), sÄ er de to andre hovedpersonene (ekteparet Erik og Simone) noen av de mest patetiske og usympatiske figurene jeg har opplevd. Og mange av situasjonen er fryktelig kunstige, pÄ en mÄte som er forstÄelige for politiserier pÄ 45ish minutter med 20+ episoder pr. sesong, men ikke for en bok pÄ 500 sider.

Jeg kunne nok at skrevet noe mer, men etter at jeg hadde loggfÞrt boken pÄ Goodreads, sÄ leste jeg tilfeldigvis en omtale av boken fra en som kaller seg Kemper. Som sier hva jeg tenker pÄ en bedre mÄte.

Crime thrillers and realistic police procedures don’t always mix, but they should usually have at least a nodding acquaintance. Not so much here.

God sjanse for at det ikke blir mer lytting av Kepler som lydbok i alle fall.