2021-05-18

Ting man er særs lei av: poster på sosiale medier der noen har lagd eller linker til en video der beskjeden er «You’ve been doing [sett inn ting] wrong your entire life». Det skjer en gang i blant at man blir vist en måte på å gjøre en ting som under gitte forutsetninger kan være en smartere måte å gjøre den tingen på. Men det betyr ikke at den måten du selv utfører tingen på er feil. Den er bare en alternativ måte å gjøre noe på.

Men for noen dager siden så jeg tilfeldigvis en video på Instagram der noen “incluencere” tydeligvis hadde vært i Costa Rica, og deriblant vært på besøk hos en kaffeplantasje.

Og starter videoen med «Did you know you’ve been making coffee the wrong way your entire life» (sånn cirka) og så viser de hvordan man lager kaffe med en Chemex. Og da blir jeg helt …

Krysten Ritter epic eye roll from 
Don't Trust the B---- in Apartment 23

Det er en måte å lage kaffe på. Blant mange måter å lage kaffe på. Ingen er den mest korrekte. Det avhenger av kaffebønner, hvordan de er brent og hvordan de er kvernet. Og kanskje hvor mye man trenger å lage.

Og hva man selv faktisk synes er best.