Informasjonssamlinger

2021-05-06

Til å egentlig ta vare på lite av digitale ting, så har jeg fryktelig mange siloer der jeg lagrer ting jeg kommer over. Jeg vingler for eksempel mellom å bruke Instapaper og Pocket for ting jeg aldri kommer til å lese senere (som oftest). Ikke at det gjør noe å vingle, jeg bruker Zapier til å automatisk legge inn i Instapaper det jeg legger inn i Pocket (eller var det omvendt). Men noen ganger bruker jeg den ene over den andre fordi den som er primær ikke alltid har den beste versjonen av det jeg har lagret. Og det jeg legger inn i den ene eller andre kommer til slutt også inn i Pinboard, der jeg betaler for arkivering. Men jeg er for lite til flink til å lagre ting i Pinboard manuelt. Og dermed må jeg prøve å bruke Google til å lete etter nåla i høystakken. Og hvem husker vel akkurat hvilken søkefrase som ga veien til nåla forrige gang.

I tillegg er det jo noe som går til Apple Notater (som synker flott over alle dingsene jeg har), og noe går i Microsoft OneNote, som er flink til å lagre nettsider bak betalingsbrannmur fordi jeg er logget inn på siden. Litt for mange andre sånne (også Pocket og Instapaper) bruker sentrale tjenester som ikke nødvendigvis klarer å komme seg inn bak en betalingsbrannmur.

Så, må bli flinkere til å lagre alt det interessante jeg kommer over. Ikke bry meg om tagging osv i f.eks Pinboard. Stol heller på at søkefunksjonen finner det du leter etter.

Men dette er egentlig en lang omvei for å også skrive at jeg har bestemt meg for å bruke Drafts litt mer aktivt, fordi jeg har jo betalt for Drafts Pro helt siden det ble lansert i april 2018, og bruke automatikken i det flotte programmet på en bedre måte. Samt det å legge inn en fast påminnelse med jevne mellomrom for å avgjøre om notater kan slettes eller aksjoneres på.

Samt at jeg måtte jo teste ut om Post to Micro.blog (with Title) fortsatt virket.