Superstore đŸ“ș

2021-04-06

Har de fem-seks siste ukene binget Superstore pÄ Netflix (som forelÞpig har 5 av de 6 sesongene som ble lagd av serien (den hadde seriefinale nettopp)).

Serien handler om de ansatte pÄ en stÞrre butikk i St. Louis, som er en lett blanding av kynikere, idioter, godtroende, ulovlig innvandret, lovlig innvandret, godtroende og engasjert. Og mer til. En typisk arbeidsplasskomedie.

Som har en tendens til Ä bruke pinlighet og sjalusi. FÞrstnevnte har aldri vÊrt hÞyt pÄ listen over virkemiddel i det jeg ser pÄ, den sistnevnte har jeg blitt mer var for etter en gjentitt av Friends for seks-sju Är siden som gjorde at jeg har en kladd med fÞlgende setning:

Ross er ekkel ekkel ekkel mcekkelsen

(fra nÄr Ross og Rachel er sammen fÞrste gang, og Ross er psykopatsjalu)

I tillegg synes jeg jo de personene som jeg i teorien tror er seriens to hovedpersoner, America Ferrera som Amy og Ben Feldman som Jonah mer eller mindre har null kjemi mellom seg og for det meste er gĂžrr kjedelige.

Dina er kanskje litt fattigmanns Nick Offerman, men strÄlende spilt av Lauren Ash. Colton Dunn spiller Garrett, som sitter i rullestol og gjerne liker Ä gjÞre det ubekvemt for andre i forbindelse med det, selv om jeg syntes det ble litt mindre og mindre interessant med Garrett jo lengre serien gikk. Mateo, spilt av Nico Santos, er ensemblets homo og er sammen med Cheyenne, spilt av Nichole Sakura, seriens morsomste duo. Og Cheyenne er kanskje den rollefiguren jeg har opplevd som kommer nÊrmest Phoebe Buffay (Friends beste rollefigur). Og ellers er jo Mark McKinney strÄlende som Glenn.

Jeg har ledd, men jeg har ogsÄ hoppet over scener jeg fÞlger blir for pinlige. Det er bare en viss mengde pinlighet jeg takler, og nÄr man binger kan det bli litt for mye.

Det hjelper jo heller ikke at det alltid er pinlig morsomt, men mer pinlig pinlig fordi f.eks jeg synes ikke America Ferrera har det komiske talentet som passer for denne typen humor. Samt at pinligheten oppstÄr fordi personene som er involvert i pinligheten plutselig er helt eksepsjonelt idiotiske eller sjalu.

Og ja, er vel litt min feil fordi jeg har sett sÄpass mange episoder pÄ sÄpass kort tid, men samtidig sÄ er det litt typisk situasjonskomedie der person A skal oppfÞre seg sÄnn mot person B fordi manuskriptet krever det denne uken, men vi glemmer det hele neste uke.

Dog, nÄr mine favorittkomiserier siden Ärtusenskiftet har vÊrt Scrubs, How I Met Your Mother og The Good Place sÄ skjÞnner man jo at den typiske situasjonskomedien ikke er noe jeg har sett sÄ veldig mye pÄ.