2021-03-26

Om jeg sier at jeg så på matlagingsvideoen til en som het Ethan Chlebowski på YouTube, så er neppe indisk det første som faller deg inn. Men retten som poppet opp blant de mange på startsiden var Keema Matar, som rett og slett er kjøttdeig med erter.

Fulgte oppskriften sånn passe punkt til prikke (bruke f.eks ikke lauvbærblad), og det var jo greit. Selv om jeg neste gang neppe kommer til å følge teknikken hans helt. Greiere å finhakke tomater enn å bruke svigermor som han gjorde. Og jeg tror jeg kommer til å bruke hvitløkspresse på både hvitløk og ingefær neste gang. Svigermor krevde for mange offer.

Styrkegraden for min del ble vel litt sånn medium++, men det bestemmer man jo selv. Var i alle fall godt, og til inspirasjon for fremtidige retter. Er i alle fall ikke så mye man trenger å gjøre for å kunne variere maten mye, vær kreativ med krydder.

Og for noen dager siden postet han en video der han brukte førstnevnte video som en base for en slags irsk-indisk Sheperd’s Pie