Your Honor 📺

2021-02-16

Your Honor har sine oppturer og nedturer i løpet av sine 10 episoder i det jeg antar er dens ene sesong. Ikke akkurat en produksjon som legger opp til flere sesonger. «Limited series» heter det vel i USA, miniserie her i Norge selv om jeg føler at 10 episoder er litt mer enn det som er normalt (sjekke Wikipedia, der går grensen ved 15 episoder). Ok. Så miniserie da. Forhåpentligvis. En antologiserie er jo mulig.

your honor

Bryan Cranston er fantastisk som Michael Desiato, dommer i New Orleans og en far som er villig til å gjøre alt for beskytte sin sønn som har vært i en ulykke og drept sønnen til Jimmy Baxter, spilt av Michael Stuhlbarg. Jimmy er også en far som er villig til å gjøre alt for sine barn. Samt at han er overhode for en av de større kriminelle gjengene i New Orleans.

Så det er noen ting som gjør Jimmy og Michael like. Men også forskjellige.

I det hele tatt en miniserie som har et bra ensemble, der ingen skjemmer seg bort eller tar fokuset bort fra de andre.

Når det begynte å nærme seg slutten, og jeg hadde litt problemer med å forstå i alle fall en av rollefigurenes handlinger, så begynte jeg å se for meg deler av en slutt som jeg visste jeg ville irritere meg over.

Det ble ikke den slutten jeg hadde sett for meg, og av en eller annen merkelig grunn ble jeg litt irritert over at det ikke ble så*.

Likevel, en severdig historie som er spennende og annerledes nok. Alltid forfriskende når en amerikansk serie ikke er lagt til i New York, Washington eller Los Angeles. Selv om New Orleans kanskje kunne ha vært litt mer «rollefigur» i serien.

*Wrt sbefgb vxxr uryg uin Nqnz twbeqr zrq Svn, uibeqna una xhaar ghyyr frt bcc v ra fyvx fvghnfwba. Bt zrq fyhggra frevra tn bff, få re qrg Svn wrt flarf zrfg flaq cå. Vxxr få zlr cå Zvpunry ryyre Wvzzl ryyre Tvan. Zra Svn. Fryi bz Nqnz ine zlr fxlyq v uraarf fbet. {}rot13 for å gjøre det forståelig

Kunne sikkert gjort noe ekstra for å rot13 æøå. Men antar at de fleste verktøy ikke tar høyde for internasjonale bokstaver.