2021-01-14

I sommer så skrev jeg litt om HEY, den nye e-posttjenesten fra Basecamp, og alt styret rundt den mellom de og Apple. Og etter å ha prøvd det i over halve året, så må jeg si at jeg ikke helt ser det store. Klienten for iDingser er grei nok. Men så lenge filtrering av e-post til Imbox, The Feed og Papertrail kun går på avsenderadresse, så blir det for svakt.

Innlogging på nye enheter er f.eks kanskje noe du vil ha i Imbox, men bruker de samme avsenderadresse for å sende nyhetsbrev så kommer også de til Imbox selv om du kanskje ville ha hatt de i The Feed. Gjør du det omvendt så må du passe på at viktig informasjon ikke kommer i The Feed. Denne mangelfulle filtreringen ble klart når jeg skulle logge inn på Slack via nettleser og skulle motta en kode for å verifisere. To innlogginger medførte to eposter fra Slack, som hver hadde sin unikt genererte avsenderadresse, som igjen medførte at jeg måtte si i fra at jeg ville ha disse epostene to ganger.

Og den forenklede filtreringsmekanismen som ligger i at de bare ser på avsenderadresse gjør at ting blir alt annet enn optimalt for min bruk.

For eksempel er det ikke meg imot at den månedlige eposten fra Apple om at jeg har betalt for nok en måned med Apple Music går til denne boksen. Men eposten om at jeg har logget inn på iCloud.com fra en ny nettleser eller har skiftet passord, det er informasjon jeg gjerne vil ha til min Inb^H^Hmbox.

For Netflix så medfører det at all epost fra de havner i The Feed.

Og jeg synes ikke The Feed er en god måte å lese igjennom det man har filtrert dit. Alt for treg opplevelse.

I Mail.app kan jeg enkelt se om jeg har uleste mail i de forskjellige mappene jeg filtrerer ting til. Med HEY må jeg i teorien sjekke fire steder for å sjekke om jeg har gått glipp av noe.

Som Tasos Sangiotis skrev:

This system made me anxious that I was missing email. This is the opposite than advertised calm effect where I should now check three Inboxes instead of one.

Jeg vil jo si fire, kan jo hende at noe havnet i spam også (skjedde med meg, selv om man i utgangspunktet har screeningfunksjonen for nye avsendere).