The Art of Self-Defense 🍿

2020-09-14

The Art of Self-Defense er en litt mørkere og lettere absurd komedie med Jesse Eisenberg og Alessandro Nivola som de viktigste figurene, med støtte fra Imogen Poots, Steve Terada, David Zellner og Phillip Andre Botello i dojoen.

Tidsmessig føles den plassert til 90-tallet, med interiørmessig bismak av 70-tallet. Samtidig føles den som en slags fremtidsdystopi (fortidsdystopi kunne nesten vært et ord som passer) der gjenger på motorsykkel kjører rundt og banker opp tilfeldige mennesker på gaten.

I realize now that her being a woman will prevent her from ever becoming a man.

Casey, spilt av Eisenberg, er en av disse som blir banket opp etter en butikktur. Etter å ha kommet ut av sykehuset prøver han å kjøpe en pistol, men det er jo en liten venteperiode før han faktisk kan få med seg våpenet hjem. I nærheten er det en dojo der Casey får med seg slutten av en karateleksjon som ledes av Sensei (Nivola). Casey begynner nybegynnerkurs, og Sensei har et godt øye for Casey.

En av de jeg følger på Twitter sa følgende om filmen:

“The Art of Self Defense”, er et av de bedre studiene i hvordan menn kan falle i hullet kalt toxic maskulinitet. Den er en morbid blanding av Karate Kid og Fight Club.

Mer konsist kan det neppe beskrives. Den er morsomt, trist, fascinerende og mørk. Anbefales på det sterkeste.