Palm Springs 🍿 (there will be spoilers, men fþrste avsnitt er spoilerfritt)

2020-09-01

Kortfattet anmeldelse helt i starten. Den er kjempebra. Se den nÄr den blir tilgjengelig om man ikke finner en kopi som har falt av en lastebil som transporterer filmen rundt pÄ internett.

;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;

Ok, da kan jeg begynne Ă„ skrive om den.

Palm Springs er en mĂžrk og samtidig godhjertet romantisk komedie. Samt en tidsloopfilm. Der det er samme dag som gjentas igjen og igjen.

Andy Samberg spiller Nyles som er gjest pÄ et bryllup ettersom han er sammens med brudens sÞster Misty. NÄr vi mÞter Nyles sÄ virker han litt deprimert, det er i alle fall klart at han gir for det meste faen, og deltar i et bryllup kledd i hawaiiskjorte og badebukser.

Sarah, spilt av Cristin Milioti, er brudens (og Mistys) storesÞster. Hun skal holde en tale som hun virker lite forberedt og lysten pÄ. Nyles kommer derimot inn som en reddende engel og holder en meget rÞrende tale, og etter en meget morsom scene der han beveger seg mellom massen pÄ dansegulvet frem til Sarah der han begynner Ä sjekke henne opp. Sarah lurer pÄ Misty og Nyles viser Sarah at Misty er utro med bryllupets toastmaster. De forlater bryllupet for Ä hooke opp ute i naturen. I det Nyles holder pÄ Ä ta av seg buksene blir han truffet av en pil (av type veldig dÞdelig, ikke type dart). Sarah blir naturlig nok hysterisk og panikkslagen, mens Nyles reagerer som om noe lignende har skjedd fÞr. Han rÞmmer, mens en mÞrkkledd mann, som vi senere fÄr vite at heter Roy (og blir spilt av J.K. Simmons) fÞlger etter. Roy taper sporet av Nyles, og forsvinner inn i en hule. Nyles begynner sÄ Ä krype inn i hulen (han ble truffet av en pil til) og Sarah fÞlger etter mot Nyles store protester.

Og dermed er Sarah inne i tidsloopen.

Og da skjÞnner vi hvorfor Nyles har sett sÄ deprimert ut. Han har levd dagen mange mange mange mange mange mange ganger. Men med Sarah inne i bildet fÄr vi mange scener med hun og Nyles der sistnevnte lÊrer fÞrstnevnte reglende for loopen, etter fÞrst Ä ha prÞvd Ä rÞmme noen ganger. Som f.eks at sÄ snart man sovner sÄ starter dagen pÄ nytt. Og at selv om alle de andre i loopen ikke husker noe, sÄ husker de alt. Og den viktigste. Smerte er virkelig.

Som nevnt tidligere, jeg liker denne filmen. Tidslooper er interessante, den Äpner for mye moro for habile filmskapere. Men i motsetning til de fleste filmer der protagonisten er den eneste som kjenner til tidsloopen, sÄ er det i denne filmen minst tre som kjenner til loopen (det er muligens en til, legg merke til dialogen).

Det er jo tydelig at Sarah sin inntreden i loopen har skapt en ny vÄr for Nyles, og vi fÄr deltatt pÄ forelskelsen mellom de to.

Andy Samberg er fantastisk som Nyles, og det romantiske blikket han overÞser Melissa Fumeros rollefigur i Brooklyn Nine-Nine med er her i rikt monn. Personlig sÄ tror jeg at jeg hadde skiftet fil om jeg ble utsatt for det selv. Cristin Milioti er ogsÄ fantastisk. Likte henne i How I Met Your Mother (dens problemer med siste sesongen har jeg hamret ut pÄ tastaturet fÞr).

Det er sÊrlig scenen der vi mÞter Roy for andre gang (denne gang som politimann) som viser hvor sterk hun etter min mening er som skuespiller. Kort fortalt, hun knuser hoftene til Roy mellom to biler (smerter er virkelig) og hun havner i en krangel med Nyles, som avslÞrer at de faktisk hadde hatt sex mange ganger fÞr. Overgangen fra sinne til sjokk til fortvilelse er sÄ nydelig spilt gjennom Milioti sin mimikk. Har allerede sett filmen tr^H^H fire ganger, jeg har sett denne scenen flere ganger i tillegg.

SÄ ja, jeg elsker filmen, og gjentar min oppfordring om Ä se den bÄde pÄ lovlige og ikke fullt sÄ lovlige metoder. Dersomvissomatte den blir tilgjengelig pÄ Apple TV kommer jeg til Ä kjÞpe den der.