Gemini Man 🍿

2020-08-17

Gemini Man var en film jeg var interessert i Ä se nÄr den gikk pÄ kino, men all omtale sa den var dÄrlig. SÄ jeg droppet det.

Men etter Ä ha sett Scott Pilgrim vs. the World pÄ nytt i forbindelse med at det var ti Är siden den kom ut. Og igjen bli litt betatt av Mary Elizabeth Winstead som Ramona Flowers (likte henne ogsÄ som Nikky Swango i tredje sesong av Fargo og sÄ bli klar over at hun spilte i Gemini Man, sÄ fant jeg det for godt Ä kaste bort 29 kroner pÄ Ä leie den pÄ Apple TV.

Og kaste bort 29 kroner var det virkelig. For snakk om dÄrlig film. Min mest konsise anmeldelse av den blir som fÞlger.

For mye Will Smith, for lite Mary Elizabeth Winstead, og det kan argumenteres at det var for lite Clive Owen.

Det kan hende enkelte av spesialeffektene nÄr Will Smith slÄss med klonene av seg selv, og hvordan disse beveger seg er bevisste for Ä vise at disse klonene er noe ekstraordinÊrt. Men animasjonene (eller hva det kalles, det sÄ i alle fall ikke ut som det var en skuespiller eller stuntmann som utfÞrte bevegelsene) var knapt nok av samme kvalitet som man opplever i TV-serier nÄ om dagen.

Men i 2019 ble det etter min mening for dÄrlig, og det tok meg ut av filmen, ikke at den hadde noe stort grep om meg.

Enkelt og greit, denne anbefales ikke. Det finnes ikke en kime av en interessant historie. Alle rollene er overfladiske og karikerte, og nÄr man klarer Ä gjÞre spionasje, kloner og leiemordere kjedelig, da er det nesten sÄ jeg begynner Ä lure pÄ om de gjorde det med vilje.