Gemini Man 🍿

2020-08-17

Gemini Man var en film jeg var interessert i å se når den gikk på kino, men all omtale sa den var dårlig. Så jeg droppet det.

Men etter å ha sett Scott Pilgrim vs. the World på nytt i forbindelse med at det var ti år siden den kom ut. Og igjen bli litt betatt av Mary Elizabeth Winstead som Ramona Flowers (likte henne også som Nikky Swango i tredje sesong av Fargo og så bli klar over at hun spilte i Gemini Man, så fant jeg det for godt å kaste bort 29 kroner på å leie den på Apple TV.

Og kaste bort 29 kroner var det virkelig. For snakk om dårlig film. Min mest konsise anmeldelse av den blir som følger.

For mye Will Smith, for lite Mary Elizabeth Winstead, og det kan argumenteres at det var for lite Clive Owen.

Det kan hende enkelte av spesialeffektene når Will Smith slåss med klonene av seg selv, og hvordan disse beveger seg er bevisste for å vise at disse klonene er noe ekstraordinært. Men animasjonene (eller hva det kalles, det så i alle fall ikke ut som det var en skuespiller eller stuntmann som utførte bevegelsene) var knapt nok av samme kvalitet som man opplever i TV-serier nå om dagen.

Men i 2019 ble det etter min mening for dårlig, og det tok meg ut av filmen, ikke at den hadde noe stort grep om meg.

Enkelt og greit, denne anbefales ikke. Det finnes ikke en kime av en interessant historie. Alle rollene er overfladiske og karikerte, og når man klarer å gjøre spionasje, kloner og leiemordere kjedelig, da er det nesten så jeg begynner å lure på om de gjorde det med vilje.