The Aleph Extraction 📚

2020-05-27

The Aleph Extraction er andre bok i «The Galactic Cold War», men tredje bok om agenten Simon Kovalic og hans lag av medhjelpere. Sci-Fi, røveri og spionasje i skjønn forening i en fremtid der menneskeheten har spredt seg over galaksen takket være reiser gjennom ormehull.

Som jeg skrev om forrige bok, The Bayern Agenda

Kunne like gjerne vært satt til 1970-tallet, og vært USA mot Sovjet, men slik det er gjort gir jo forfatteren stort spillerom med steder og teknologi.

Commonwealth kan vel sies å være den vestlige verden, mens Illyrcian Empire er Sovjetunionen. Og de kjemper en kamp over hele galaksen for kontroll. Selv om det er Illyrcian som ligger best an akkurat nå.

Men akkurat det geopolitiske er ikke så interessant i denne bokserien. Selv om verdenen er stor, så er historien som fortelles konsentrert. Kovalic er Ethan Hunt. Tapper, Eli, Nat og Addie utgjør resten av laget fra Impossible Missions Force, eller som det heter i bokserien, Special Projects Team. Alle har sine roller. Dan Moren balanserer fint mellom å gi figurene bakgrunn, personlighet, vennskap og konflikter uten at det stjeler fokus fra historien og fremdriften.

Lettlest og fint driv som de to første bøkene. Det er Sci-Fi, men ikke la deg skremme av det om du er skeptisk til den sjangeren. Det har mer til felles med «Mission: Impossible» filmserien. Eneste forskjellen er at denne foregår ombort i en cruiseromskip. Teknologimessig så er jo nesten «Mission: Impossible» mer fabulerende.

Anbefales om man vil ha noe lettlest når sommeren er i anmarsj. Har man ikke lest de to første kan jo det anbefales, men det er ikke påkrevd. Det er noen henvisninger til en person og en hendelse i «The Bayern Agenda», akkurat hva som skjedde der husket jeg ikke, uten at det hadde noe å si for hvordan jeg opplevde å lese «The Aleph Extraction». Er sikkert noen referanser som går meg hus forbi, men lever greit med det.