Briarpatch 📺

2020-04-16

Ferdig med å se Briarpatch, som har TV-kritikeren Andy Greenwald som sin serieskaper, som vel er litt mot normalt. Selv om det som er bakgrunnen for seriens intriger er sånn passe standard og forglemmelig, så er den visuelle presentasjonen og bruken av musikk av de bedre. Rosario Dawson er jo herlig som Allegra Dill, og resten av skuespillerene er ikke så aller verst de heller. Bra jobb av casting.

Bortsett fra det jeg nevnte om grunnlaget for intrigene, så er vel egentlig seriens lengde som kanskje kan kritiseres. Det føles som at den er 2-3 episoder for lang. Nå har jeg jo sett denne med en episode i uka (old school style), så er ikke like merkbart. Men det ligger en liten følelse av at enkelte ting har blitt tværet på for å nå 10 episoder som er minimum på premiumkanaler. Men samtidig så er jo dette en del av tempoet som faktisk gjør den verdt å se i mine øyne. Og samtidig, når jeg bruker tvære, så er jo det litt i overkant negativ språkbruk fra meg. Det er ikke de unødvendige utrekningene i tid som skjer i f.eks Papirhuset (kommer tilbake til den når jeg har sett den ferdig) for å kunstig skape spenning der det ikke burde behøves.

I Briarpatch oppleves disse litt mer som hvileskjær, en mulighet til å puste ut. Så om den kommer til en strømmetjeneste nær deg, eller du får lyst til å sjekke om den ligger strødd rundt om på Internett, så kan den anbefales. Men ta det rolig når du ser den. Rooooolig.