2020-03-31

I går når jeg skulle legge meg oppdaget jeg at jeg ikke fikk spilt av innhold fra plexserveren min. Oppdaget at jeg ikke fikk kontakt med NAS i det hele tatt. Var trøtt, og giddet ikke mer feilsøking enn å fremtvinge en reboot uten at det hjalp.

I morges undersøkte jeg litt mer og fant ut at tilsynelatende at ethernetportene bak på min Amplifi HD ruter (jeg har to, denne brukes som meshenhet fordi jeg trengte flere ethernetporter) ikke virket. Jeg fikk i alle fall ikke ip. Kjørte restart uten at det hjalp. Trakk strømmen ut og ventet litt før jeg koblet den til igjen. Så måtte jeg dra på jobb. Og i kveld når jeg kom hjem feilsøke jeg litt videre.

Første steg var å resette enheten (som var vanskelig nok, resethullet var for dypt for simtraytoolen de fleste av oss sikkert har hjemme, i motsetning til en binders. Men fant en synål som jeg kunne stikke den butte enden inn i hullet og fikk nullstilt konfigurasjonen. Fikk koblet den til den andre Amplifien, og den ble konfigurert korrekt.

Det løste selvsagt ikke problemet.

Tcpdump viste at det var trafikk på ethernetporten via ethernetportene på Amplifien. Jeg fikk kontakt med NAS når jeg koblet den direkte til Mac Minien. Men DHCP virket ikke. Og det virket heller ikke når jeg satte statisk ip på Minien.

Så da prøvde jeg å hente den som fungerte som ruter for å sjekke om ting virket via ethernetportene der (det gjorde det på stua, men jeg hadde lyst å teste mot Minien og NAS). DHCP fungerte ikke, antar det var kanskje fordi den var skuffet over at ingenting var koblet i WAN-porten. Så jeg koblet til den andre igjen og satte ruteren tilbake på stua. Så skulle jeg teste ethernet backhaul, og da måtte jeg finne en ekstra lang tp-kabel. Fant den i roteskapet, koblet den til ruteren på stua og gikk for å dytte inn kabelen i meshpunktet. Og så at ethernetportene hadde bestemt seg for å virke igjen.

Machine! (Pimento fra Brooklyn Nine-Nine)