The Age of Adaline 🍿

2020-02-29

Benyttet kvelden til å se The Age of Adaline, der Blake Lively spiller Adaline Bowman, en kvinne som etter en ulykke sluttet å eldes. Og ettersom hun faktisk fortsatte å være 29 år, så brukte hun hvert 10. år å flytte til et annet sted med en ny identitet.

Ideen bak filmen er jo interessant, og Blake Lively spiller rollen på en interessant måte. Evig 29-åring som er født i 1908, og på sett og vis får man jo følelsen med at rollefiguren kulturelt sett fortsatt har mye bagasje fra den tiden. Væremåte, måten hun snakker på. Hun har levd i nesten 80 år som en 29-åring, men samtidig så er hun fortsatt en 29-åring fra 1937. Jeg likte den vrien.

Og er jo en film som får deg til å tenke litt på det med å leve evig. Er det for eksempel ønskelig å leve evig om alle rundt deg blir eldre og til slutt dør? Hva med disse tåpene som lar seg fryse ned i håp om at vitenskapen kan redde de en gang i fremtiden. Hva er poenget med å komme til live når alle de du har bånd til et døde?

Får meg også til å tenke på rollefiguren Marcus Pierce i Lucifer, som egentlig er Kain, Adam og Evas sønn, som drepte sin bror Abel. Og ble av Gud dømt til å vandre til evig tid på jorden. Litt mer ekstrem variant av Adaline. Men Marcus Pierce i Lucifer var ganske så lei av å leve evig, at alle han knyttet bånd til ble eldre og døde, noe jeg finner særdeles lett å forstå.

Severdig film, om man er i humør for litt romanse som kan medføre litt filosofisk tankespill.