2020-02-23

Har mot normalt binget en TV-serie i helga. The Capture startet bra og hadde nerve. Den britiske soldaten Shaun Emery blir frikjent for en krigsforbrytelse, men etter feiring blir han siktet for å ha kidnappet sin advokat. Den ambisiøse etterforskeren Rachel Carey er på saken. Men hun avdekker kanskje så veldig mye mer.

Men de siste 30% av serien (sånn cirka) ødelegger mye av inntrykket. Da begynte de med en utvidet periode med tilbakeblikk. Ikke at det er en uvanlig teknikk, men er jo som oftest brukt mot slutten for å vise hvordan kuppet ble gjort for eksempel.

Vis, ikke fortell heter det. Sekvensen med tilbakeblikk kan sies å ha etterlevd dette. Men det er likevel noe som føles litt rart med den. Tidspunktet i serien kan ha noe med det å gjøre. Samme med hvor lang sekvensen var. Hvordan serien var delt opp kan også ha påvirket dette. Opprinnelig i Storbritannia var serien på seks episoder (55ish minutter hver), men som sendt på norsk TV var den på åtte episoder (42ish minutter hver). Vet ikke om det er britene som har redigert den sånn for eksportmarkedet eller om det er CMore/TV 2 som har gjort det i Norge. Jeg heller mot det første alternativet.

Dog, det er i det minste en velspilt serie, men ikke se den i et jafs. Ikke se noen serier i ett eller to jafs for den saks skyld.