2020-02-21

Nok en bruhaha som burde ha vært unngått. Ser ut til å ha startet med en designsvakhet (ikke kopier alt fra posten/artikkelen du leste og likte, men noen setning eller et avsnitt og link til originalen). Så en reaksjon fra den opprinnelige posteren som ser ut til å ha antatt at andre parten hadde de verste intensjoner og en kommentar som kom med disse anklagene og muligens et lite hint av sarkasme.

Antagelser om onde intensjoner jeg mener man kunne ha lagt døde om man bare leste siden til reposteren.

Men det blir visst ikke bedre når reposteren i stedet for å si unnskyld og forklarer hva han prøvde på. Som er å reposte. Basert på det jeg kan observere på siden hans. Som er litt enklere når det er twittermeldinger som tross alt er korte, men når det er en lang bloggpost er det litt mer dårlig kutyme. Så kommer man visstnok med litt hånete motsvar og reagerer på å bli kalt tyv. Som er lett å forstå hvis man mener at man hadde de aller beste intensjoner med det man gjorde. Fordi man likte posten og ville dele den med andre, selv om det skjedde på feil måte.

Posten fjernes. Men i stedet for å beklage, så kommer man med en ikke-unnskyldning unnskyldning, og litt problemer med å skjønne hva det reageres på. Jeg beklager at du føler det sånn. ARGH.

Likevel så fjerner den fornærmede parten seg fra et onlinesamfunn fordi (muligens):

My reading <…> replies at the time suggested to me that he had taken some comments by other M.b users as defending what <***> had done, or at least as not being strong enough in <…> defense.

Jeg kjenner ikke personen, så jeg kan på ingen måte anklage hen for en overreaksjon. Men jeg synes muligens reaksjonen tendenserer mot det, og særlig når man har følgende lisens på sin egen blogg. Det skal bemerkes at reposteren ikke fulgte alle reglene for attribusjon, likevel så vil jeg si at anklagene om stjeling var vel sterke. Det hadde vært bedre å henvise til lisensen og bedt reposteren om å oppfylle kravene i henhold til den.

Alt dette fordi man tolker (tilsynelatende, det kan virke sånn) noe til å være gjort med ond hensikt.

It’s sad, so sad
It’s a sad, sad situation
And it’s getting more and more absurd
It’s sad, so sad
Why can’t we talk it over?
Oh, it seems to me
That sorry seems to be the hardest word