2020-02-18

Instagram får jeg en sjelden gang i blant reklame for et interessant produkt. Og en gang endte det faktisk opp med kjøp. I dag fikk vi på jobben den første av tre bestilte the setup.exe. Ellers er det en lett blanding av boligprosjekter, klokker og elektronikk.

Og ofte popper det opp reklame for diverse nusselige og håpløse prosjekter på Kickstarter eller Indiegogo.

Som f.eks Wearbuds. Stor humor å se kickstartervideoen. Eller se på sammenligningsmatrisen på overnevnte side. Se på tykkelsen på Wearbuds kontra håndleddet under «Revolutionary Design». At noen tror dette kan være en idé som er verdt å produsere? At noen er villige til å kickstarte dette? Meget spesielt.

Og i dag kom det et annet nusselig produkt. VOIXATCH har også en morsom sammenligningsmatrise. Ja, AirPods Pro har riktignok ikke innebygd LTE. Men det er jo i det minste to av de, en for hvert øre. Noe som kan være kjekt når man skal høre på musikk eller podcast, ofte samtidig som man trener og bruker fitnesstracker (dette er visst noe folk gjør, personlig er jeg en tapt sak. Jeg bare spankulerer.).

Og jeg har vel mine tvil om hvordan et produkt som består av et liten høyttaler som er minst en cm. unna øregangen kan brukes i annet enn stille omgivelser for en telefonsamtale. Designmessig ser den jo grei ut. Helt til man ser på selve størrelsen. Og tykkelsen. Ikke noe Wearbuds akkurat, men virker som større enn de fleste store klokker som har vært på moten de siste 10-15 år.

Og at man har stretchgoal som større skjerm, mer minne og mer lagring på en kickstarter som varer ut mars, med produksjon som starter i april og skal være ferdig levert i juli. Color me sceptical. Corona eller ei.

Og begge har jo egne apper som skal brukes til å hente ut infoen fra de innebygde sensorene. Man kan si hva man vil om Apple, det har vært noen feilskjær gjennom tidene. Og som bruker klarer du flott å skyte deg i foten med å gi andre apper alt for mye informasjon. Men jeg ville ha vært særs skeptisk til å gi slik info til en app fra en tilfeldig techstartup på Kickstarter. Enten går de konkurs innen kort tid, og det lille de av av verdi er helseinfoen som garantert blir videresolgt av kreditorer. Eller så blir de en moderat suksess, og dermed blir kjøpt opp av noen større. Og det er ikke på grunn av designet de har verdi.

Sådan snakker noen som har blitt brent på en hardwarekickstarter som ble levert (NEEO universalfjernkontrollhjemmeautomasjonssystem som ble solgt til Control4 uten å være i nærheten av å ha levert det de lovte i kickstarteren og der man uansett måtte ha de andre kontrollerene i beredskap, for NEEO kunne aldri gjøre alt det du ville. Og med salget betydde det i praksis at utviklingen av det man hadde støttet opp via Kickstarter ville stoppe opp. Siste versjon var 0.51.13. 3,5 år etter at den opprinnelig skulle ha vært levert. Fikk den 2,5 år forsinket Og måtte bytte enhet etter åtte måneder fordi batteriet gikk tomt på 2-3 timer. Og seks måneder etter det ble selskapet som tidligere nevnt solgt til Control4.

Og så var det en kickstarter for noen hodetelefoner der de ble slått konkurs og de eneste som hadde fått noe var noen som hadde betalt for utviklerversjoner og enkelte influencere.