2019-11-20

Prøvde å løse et problem med VMRC på jobb Mac Mini i går. Lyktes ikke, men maskin begynte å oppføre seg merkelig med heng i UI og treghet i start av programmer. I dag begynte en server å gjøre seg dyrebar. Mens vi venter på kontakt med support så bestemmer vi oss for å installere en tredje server (noe vi uansett lenge hadde tenkt å gjøre for å øke redundansen). Men nedlastning av en oppgraderingsbundle tar fryktelig lang tid. Som igjen avdekker et annet problem med serveren vi brukte som repo. Så prøver vi å laste ned fra en windowsserver via tftp, men ettersom filen er normalt litt større enn det som brukes via tftp så klarer ikke windowsmaskinen å regne korrekt med prosent nedlastet og filstørrelsen, så 100% for den er bare 33% av filen ferdig, og da avsluttet den tftpnedlastningen. Men til slutt finner vi en annen server som fungerer greit med sftp. Så forhåpentligvis laster den ned over natten slik at vi kan fortsette i morgen.

Mens alt dette foregår så bestemmer jeg meg også for å gjenopprette Mac Mini til sist kjente OK tilstand via Time Machine gjenoppretting. Første forsøk feiler. Samme med forsøk nummer 2. Ettersom Time Machine disken også er en SuperDuper! backup prøver jeg å boote via den.

Dog, det er jo en 2018 Mac Mini jeg har, med T2, og jeg husker ikke om det er standard eller noe jeg endret, men jeg kunne ikke boote på ekstern disk. Så restartet igjen og holdt inn cmd+r for å endre innstillingene. Men dette virker jo naturligvis nok ikke fordi pga forsøket med å gjenopprette fra Time Machine slettet den normale oppstartsdisken. Så da er det naturlig nok ikke noen lokal administrator på maskinen som kan gjøre endringene med sikker oppstart.

Og når man kommer hjem så er det naturlig nok noe feil med Time Machine på Mac hjemme, så da må jeg jo starte den sikkerhetskopien helt fra start igjen.

Og for kollega som var med på kveldsarbeidet, så opplevde han at bussjåføren opplyste om at det var noe feil med bussen så de måtte returnere for å bytte til en annen. Vel ombord i ny buss, så viste det seg at den nye bussen var helt død, så da måtte han returnere til den første bussen de egentlig skulle bytte fra. Og for å sitere kollega.

Forventer ikke noe mindre enn at inngangsdøra tar fyr når jeg tar i den nå

WHAT A DAY