Benioff & Weiss

2019-10-29

For å ta det første først, totalt sett så liker jeg TV-serien Game of Thrones. Men selvsagt, mistakes were made når det gjaldt de to siste forkortede sesongene (som definitivt kunne ha hatt godt av de «manglende» 7 episodene). Men samtidig innser jeg jo at det å avslutte en såpass episk historie med så mange figurer og historier, er vanskelig. Og bortimot umulig om man skal tilfredsstille en såpass stor fanbase. Og likevel hadde de siste 6 mange minneverdige scener (og til og med episoder).

Jeg mener, vi venter vel alle på at GRRM skal avslutte sin historie (og der ble vel siste bok plutselig til to siste bøker). Jeg kan heldigvis vente litt til, har kommet halvveis i bok 2.

Men så la jeg merke til følgende artikkel på The Verge.

Game of Thrones showrunners David Benioff and DB Weiss have abandoned plans to work on a trilogy of Star Wars movies. “There are only so many hours in the day, and we felt we could not do justice to both Star Wars and our Netflix projects,” the pair tell Deadline. “So we are regretfully stepping away.”

Og etter å ha lest følgende tråd på Twitter.

Så innser jeg kanskje at det er like greit. Kanskje. Fordi tråden greier kanskje ikke å fremstille tonen til B&W fra denne samtalen. Evt. at samtalen fremstilles på en måte som også påvirkes av @ForArya sine egne forutinntatte holdninger.

De har jo nytt godt av kildegrunnlaget til GRRM, det er jo helt klart. Men B&W har jo også klart å videreforedle dette over til en særs populær serie. Og sesong 6 som er første sesong uten en bok å basere seg på, er jo blant de bedre. Igjen, verdenen til GRRM spiller jo inn, og de hadde jo fått en skisse over hva GRRM har planlagt. Men det er fortsatt 10 episoder som skal skrives, planlegges og spilles inn. Så et visst talent ser det jo ut som de to fyrene har.

Så kanskje Lucasfilm kan finne noen nye spennende stemmer som lever og ånder for en galakse langt langt unna.