The Fated Sky 📚

2019-03-29

Ferdig med The Fated Sky📚 av Mary Robinette Kowal. Fortsetter noen år etter The Calculating Stars slutter. IAC har etablert en koloni på månen, og reiser til den og romstasjonen er bortimot dagligdags.

Men det er Mars som er målet. Og for bokens historie er det reisen som er målet. Flott beskrevet om livet på romskip på den lange veien mot Mars. Om forholdene mellom Elma York og de andre personene i mannskapet, særlig mot Stetson Parker. Og den behandler kompliserte vitenskaplige og tekniske forhold på et veldig bra måte. Du vet at Kowal har jobbet mye med den tekniske biten når man leser etterordet, uten at hun føler hun må forklare hva det detaljert betyr når hun skriver historien. Det er det etterordet er for.

Og superenkel forskning på teh googlemachine, ga følgende gladnyhet.

After signing a six-figure deal with Tor Books, author Mary Robinette Kowal will expand to her Lady Astronaut series over the next several years with two new novels, The Relentless Moon and The Derivative Base, as well as a standalone sci-fi murder mystery novel, The Spare Man.

Og som med The Calculating Stars, denne anbefales også. Likte faktisk denne bedre enn den forrige, men det kan ha noe med at jeg opplever Elma som å være i sitt rette element i denne boken, og ikke som PR-figur som hun til tider var i den første.