The Fated Sky 📚

2019-03-29

Ferdig med The Fated Sky📚 av Mary Robinette Kowal. Fortsetter noen Ă„r etter The Calculating Stars slutter. IAC har etablert en koloni pĂ„ mĂ„nen, og reiser til den og romstasjonen er bortimot dagligdags.

Men det er Mars som er mÄlet. Og for bokens historie er det reisen som er mÄlet. Flott beskrevet om livet pÄ romskip pÄ den lange veien mot Mars. Om forholdene mellom Elma York og de andre personene i mannskapet, sÊrlig mot Stetson Parker. Og den behandler kompliserte vitenskaplige og tekniske forhold pÄ et veldig bra mÄte. Du vet at Kowal har jobbet mye med den tekniske biten nÄr man leser etterordet, uten at hun fÞler hun mÄ forklare hva det detaljert betyr nÄr hun skriver historien. Det er det etterordet er for.

Og superenkel forskning pÄ teh googlemachine, ga fÞlgende gladnyhet.

After signing a six-figure deal with Tor Books, author Mary Robinette Kowal will expand to her Lady Astronaut series over the next several years with two new novels, The Relentless Moon and The Derivative Base, as well as a standalone sci-fi murder mystery novel, The Spare Man.

Og som med The Calculating Stars, denne anbefales ogsÄ. Likte faktisk denne bedre enn den forrige, men det kan ha noe med at jeg opplever Elma som Ä vÊre i sitt rette element i denne boken, og ikke som PR-figur som hun til tider var i den fÞrste.