2019-03-22

Djizes. Nå bruker jeg ikke Twitter sine offisielle klienter, bortsett fra når jeg er nødt (for ting som bare virker der). Og det er alt annet enn en positiv opplevelse. Promoterte tweets medfører at jeg blokker de som har betalt for det. Jeg misliker den visuelle stilen til programmet ellers, det er alt for mange «blinklys» i UI-et. Og hvorfor skal jeg se hva andre trykker like på. Om de mente det hadde hatt allmenn interesse, så hadde de vel retweetet. Vet de ikke at en like ofte brukes til enten å bokmerke noe interessant eller å gi et signal til noen om at de har lest tweeten.

Og det er en grunn til at jeg har slått av muligheten til å se andre sine retweets. Det er for å redusere antall tweets som irriterer eller gjør meg forbannet.

Og etter at jeg gjorde det ble faktisk Twitter en sånn passe sted å følge med på for å holde seg litt oppdatert. Selv om jeg mer eller mindre har sluttet å tweete.

Over the last several months, Twitter has begun inserting what it believes to be relevant and popular tweets into the feeds of people who do not subscribe to the accounts that posted them. In other words, Twitter has started showing users tweets from accounts that are followed by those they follow. This practice is different from the promoted content paid for by advertisers, as Twitter is putting these posts into the feeds of users without being paid and without consent from users.

How Twitter’s algorithm is amplifying extreme political rhetoric - CNN