Wifi, beslutningsvegring, dårlig research og ny runde med beslutningsvegring

I januar begynte den ene trådløse basestasjonen jeg hadde, en Time Capsule, å bli overopphetet og lagde rare lyder. Så jeg trengte noe nytt Wifi. Har i utgangspunktet ikke så avanserte behov, annet enn at jeg trenger to enheter og begge må ha ethernetporter. Så f.eks Amplifi Mesh System passer ikke, men to stk Amplifi Mesh Router går. I tillegg leste man en del tester om meshrutere som Netgear Orbi, Linksys Velop, Google Wifi for å nevne noen. Men klarte ikke å velge. Orbi var for store. Google er google, på godt og vondt og jeg har litt skepsis mot å la nettbruken min gå via noe levert fra de. Jeg prøver primært å bruke alternativer for Google, selv om noen ganger er de eneste alternativ. Men likevel ut i fra de krav jeg hadde; størrelse, design, ethernetporter, plasseringsvennlighet, oppdateringer, hvor mye jeg stoler på at leverandør støtter produktet, så var det i Amplifi og Google Wifi som var mine sterkeste kandidater.

Så la jeg merke til et sett med to basestasjoner fra Strong, som lignet veldig på et annet meshprodukt, Airties, som hadde fått greit skussmål i tester. Og det var veldig billig. Så jeg kjøpte det. Og etter en uke med problemer der nettet sluttet og virke og jeg måtte slå Wifi på dingsene mine av og på for å få fart på det igjen fant jeg ut at jeg hadde gjort fryktelig dårlig research, der pris og øyeblikkelig tilfredsstillelse (Amplifi var ikke tilgjengelig i lokale butikker, bare på nett) hadde lokket meg til å kjøpe feil produkt. Det var ikke et meshprodukt jeg hadde kjøpt, men en trådløs ethernetkabel. Det var aldri meningen at iPhone eller iPad skulle koble seg til den trådløst, det var mer for at NASboksen jeg hadde på soverommet skulle kunne få tilgang til Internett. Eller som det sto på boksen, om man hadde en IPTV boks i et annet rom som trengte rask tilgang til Internett.

Men kjøpt var kjøpt, så jeg begynte å bruke boksene fra Strong som det var tenkt, at NAS på soverom uten Wifi var tilgjengelig fra f.eks Apple TV på stua, og i stedet konfigurerte opp en F-Secure Sense jeg hadde men ikke brukte.

Og det virket, i fem uker. Helt til i morges når jeg oppdaget den ene boksen fra Strong hadde bestemt seg for å ikke å ta i mot strøm lengre.

Så da er jeg igjen på utkikk etter noe mesh for å dekke mine behov, noe som er hardt for en som egentlig lider av beslutningsvegring. Og Amplifi og Google Wifi er igjen sterke kandidater, sistnevnte litt sterkere etter å ha lest litt vilkår hos Google. Samt at den har nærmere tilgjengelighet for øyeblikkelig tilfredsstillelse om jeg skulle finne på å bestemme meg for hva jeg vil ha.

En bekjent prøver å pushe meg over til Unifi i stedet for Amplifi, men for min del scorer de litt lavt på plasseringsvennlighet. At det er en litt mer komplisert løsning frister heller ikke. Mest fordi at dagjobben handler om ruting og svitsjing, så har jeg ikke så lyst å holde på med avanserte nettverksting hjemme. Jeg vil bare ha noe enkelt som dekker mine få krav og virker.