The Americans, og en rolig gjentitt

2018-12-15

I sommer begynte jeg på en rolig gjentitt av The Americans like etter seriefinalen. Tidligere har jeg ment at sesong 5 var litt for treg og ikke like bra som de andre. Men etter den rolige gjentitten som ble avsluttet nå i dag har jeg endret mening om femte sesong, og at den hadde samme kvalitet som sesongene før og sesongen etterpå. Men det hjalp nok også at jeg fikk sett den uten pausen på ett år og gled rett over i sjette sesong. Historien føltes litt mer sammenhengende.

På en måte satte jeg mer pris på femte sesong, mens jeg ble bittelitt mer kritisk til siste sesong (mest med tanke på tempo, det er enkelte ting som kanskje kunne ha vært en del av femte, mens i sjette kunne det muligens føles som om de var litt mer presset inn).

Men det er å spikke fliser. Hver sesong for seg selv er sterke kandidater til å være blant de beste i sjangeren, og sett samlet er dette fortsatt en av de beste seriene noensinne. Og med en usedvanlig sterk siste episode.