Pierre Lemaitre og Verhœven trilogien/tetralogien

2018-11-20

Ja, jeg er så kjedelig at jeg som oftest leser krimromaner. Som oftest. I den grad jeg har sett Pierre Lemaitre diskutert, så er det som oftest som forfatteren av bøkene om politimannen Camille Verhœven, og mer spesifikt boken som het Alex, som visstnok er den første som ble oversatt til engelsk.

Denne måneden leste jeg så den første boken Irene, før jeg leste den tredje, Camille denne uken. Men nå ser jeg på Wikipedia at Camille egentlig er bok nummer 4, fordi Rosy & John regnes som nummer 3. Noe som gjør at f.eks på Goodreads så er det to bøker som krangler om å være #3 i Verhœven trilogien (som nå er på fire bøker).

I henhold til Goodreads ga jeg Alex i sin tid 2 av 5 stjerner. Hvorfor husker jeg ikke helt, detaljene i en roman har som oftest en tendens til å forsvinne etter kort tid, og i alle fall over tre år etterpå. Men den hadde en morsom vri.

Og det hadde Lemaitre i Irene også. Og ellers syntes jeg den var verdt 4 av 5 stjerner. Camille hadde også en vri, men den var ikke like wow som Irene og Alex. Dog, 4 av 5 her også.

Dog, det kan jo hende at de egentlig er mer sterke 3-ere. Men jeg ble litt nysgjerrig på hvorfor jeg i 2015 mente Alex bare var verdt 2. Kan hende det var fordi i Alex så var det mer en beskrivelse av groteske handlinger som ble utført, mens Irene som oftest var en beskrivelse av veldig groteske handlinger som var utført, og som da ikke føles like grotesk. Camille hadde lite av det groteske.