Ting man liker godt. Post V

2018-11-04

Jeg jobber normalt med datamaskiner hele dagen. Men noen ganger, avhengig av oppgaven liker jeg å noter med penn i en notatblokk små ting. «Husk dette». «Sjekk opp dette senere». «Ring denne personen».

Og normalt har jeg brukt gel kulepenner jeg har kjøpt på Ebay (det var ikke mulig å få tak i de modellene jeg ville ha i den bredden jeg ønsket her i Norge). Og som oftest noteres det i en notatblokk fra Field Notes (som jeg også har en latterlig stor samling av).

Men tidligere i år begynte jeg å følge litt med på subkulturen fyllepennentusiaster. Leste på blogger. Tittet på Youtube. Og jeg fikk veldig lyst på å kjøpe en kulepenn. Men når utvalget i butikkene i Oslo enten var Lamy Safari eller noe fra Mont Blanc, så virket det som om muligheten for å kloa i en grei fyllepenn til en grei pris var litt rekkevidde om man ikke ville betale dyrt for å handle fra USA eller lignende.

Så ble jeg klar over den norske nettbutikken Tudos som også kunne selge Lamy Safari og Mont Blanc. Og ganske mye i mellom disse to. Og noe som er så veldig veldig veldig langt forbi normal Mont Blanc.

Jeg valgte en Lamy 2000, og litt blekk fra Pilot Iroshizuku.

Lamy 2000

Jeg liker det enkle designet den har. Formene. Mangelen på skrukork. At det er en så minimal pennesplitt. Og ikke minst, at det er en fordømt god penn å skrive med. Jeg kjøpte en TWSBI Eco for bruk på jobb. Og selv om det er en grei penn til 1/3 av prisen for en 2000, så var det noe med pennesplitten som gjorde at pennen ikke gled like godt på papiret. Så jeg kjøpte faktisk en 2000 til for å ha på jobb.