Ting man liker godt. Post IV

2018-10-24

Tidligere i år bestemte jeg meg endelig å bestille Neat Ice Kit fra Studio Neat. Hadde lyst til å kjøpe de flere ganger siden jeg ble klar over produktet i 2013, men den gjerrige delen av meg (den finnes) vant alltid over den andre delen med å peke på moms og gebyrer.

Men i fjor begynte jeg endelig å innse at noen ganger er det verdt å kjøpe noe fordi det vil gi glede. Noe Neat Ice Kit gir. Enkelt og greit, det er en silikonform som er godt isolert bortsett fra toppen. Fyller den med vann og fryser den ned. På grunn av isoleringen så vil den fryse på toppen først og dytte luften i vannet ned over. Når vannet er gjennomfryst så skal øverste del i hovedsak være blank, men nederste del vil være tåkete på grunn av luften. Tar isblokken ut av formen og deler den i to med den medfølgende meiselen. Den delen med luft i legger jeg i fryseboksen for bruk senere (da putter jeg den som oftest i lerretsposen og knuser den, og bruker den f.eks til Cola.

Den blanke delen bruker jeg derimot med en gang med litt bourbon eller i en Old Fashioned. Smelter sakte, og den store blanke kuben blir nesten umulig å se i glasset, som samtidig ser helt fullt ut.

Enkel glede, men verdt det.

Neat ice kit