Scrubs

2018-09-16

For en stund siden la jeg merke til at Viaplay hadde gjort serien Scrubs tilgjengelig. På midten av 2000-tallet så var dette en av mine favorittserier, og det var en serie jeg ofte så om og om igjen. Dette var en av de seriene som kunne være veldig morsom og rørende samtidig, og man fikk også en følelse av at skuespillerene og gjengen bak kamera var gode venner. Og så å si alle rollene var perfekt besatt.

Og det var kanskje den første serien jeg opplevde der jeg hadde vemod og klump i halsen når siste scene utfoldet seg til lyden av Peter Gabriel sin fremføring av The Book of Love.

Det kom jo riktignok en sesong til etter dette der noen av skuespillerene mer eller mindre fortsatte med sine rollefigurer, noen for hele serien, noen for bare noen episoder.

Min holdning når den ble sendt første gang var mer eller mindre «søtt, men det er ikke Scrubs». Men under gjentitten nå i sommer ble min holdning til sesong 9 noe mildnet. Bortsett fra rollefiguren til Dave Franco, eller kanskje mer korrekt, Dave Franco. Han var fryktelig irriterende.

Likevel, en serie som kommer inn på Topp 5 for min del. Som består av i ikke-rangert rekkefølge; Scrubs, How I Met Your Mother, Brooklyn Nine-Nine, 30 Rock og The Good Place. Dog, jeg har ikke tenkt så mye på den listen.