Follese FK og 50% regelen

2015-07-15

Nils Kristian Flatøy, spiller- og trenerveileder i Follese FK, i en artikkel (opprinnelig på fotball.no, men etter at de ødela alt med nytt design får artikkelen til Askøyværingen duge).

50% regelen lyder som følger. “Ingen spillere i Follese FK skal møte til kamp uten å minst spille 50% av kampen. Dvs at alle spillere (også keepre) som møter til kamp minst skal spille en omgang. Unntak fra regel er sluttspill i cuper, kretsmesterskapskamp og NM kamper. I tillegg til vårt A-lag er vårt G19-1 lag er unntatt regel da klubben ser det som viktig for spillerutvikling at vi har et G19 lag på høyest mulig nivå”

For en som forsvant fra barnefotballen i overgangen fra miniputt til lilleputt (som det het den gangen) fordi ordet på gaten var at treneren for lilleputt-laget var en trener som hele tiden toppet laget. Og når jeg var den typen spiller som alltid møtte til trening, men når det gjaldt kamper så var jeg blant 3-5 som roterte på 1-2 plasser på laget, så var ikke det gode fremtidsutsikter om at jeg kom til å få spilletid i det hele tatt. Ikke at jeg var misfornøyd med spilletid sett opp mot talent, men det var litt irriterende at enkelte som var bedre fikk spille alle kamper selv om de ikke var like flittig til å møte på trening. Jaja, heldigvis gikk ikke Norge glipp av en stor fotballspiller, men personlig sett så hadde det kanskje vært en fordel å holde på litt lengre med fotballen. Det tok noen år før fotball ble erstattet med badminton, og litt senere fotball av den amerikanske typen.