Pixarfilmer

2015-06-21

Tim Grierson og Will Leitch (sistnevnte bruker jeg å høre på en sportspodcast) rangerte på Vulture de 15. filmene Pixar har lagd.

Ettersom jeg ikke har sett alle … lese listetellesjekke hukommelse … jøss, jeg har jo faktisk sett alle bortsett fra Brave og Inside Out. Sistnevnte er kanskje ikke så merkelig ettersom den nettopp er kommmet på kino.

Å rangere alle ser jeg ikke poenget med, ettersom alle vet jo at «Cars 2» vil kapre 15. plassen ganske greit, og enkelte av filmene har jeg bare sett en gang, så jeg har litt vage minner om hvor gode jeg egentlig opplevde de som, så det blir litt hipp som happ om de plasseres på plass 8 eller 9 eller 11.

1: Finding Nemo. Pixar har som oftest alltid greid å velge ut de riktige skuespillerene til å gi stemme til sine filmer, men mener å huske at Finding Nemo var blant de beste. Ellen DeGeneres som Dory var mesterlig.

2: WALL·E. Uten dialog i store deler av filmen, greier å mesterlig fremstille en robots tyngende ensomhet. Plasseringen av disse to er egentlig delt, men tristessen gjør at WALL·E knepent blir plassert bak Finding Nemo.

3: Ratatouille. Har ikke så mye å legge til, men fant den morsom og greide å bruke Paris i bakgrunnen på en god måte.

4: The Incredibles. En superhelt film som er bra. Morsom. Spennende. De siste årene har superhelter vært bedre på TV enn på film. Bortsett fra denne.

5: Toy Story. Den første helaftens film fra Pixar, som fortsatt resonnerer fordi den handler om det å bli eldre, det å glemme det som var viktig for deg før.

Og, Up må jo nesten nevnes på grunn av de første fem minuttene som tar med oppturer og nedturer i Carl og Ellies liv sammen. Men filmen ellers er ikke nok til å komme med på en topp 5.