Kor e alle superhelter hen

2015-05-06

I årets tv-sesong, altså høsten 2014/vår 2015 har jeg blitt hektet på to (vel, egentlig tre om man regner med du-får-alle-episodene-på-en-gang-her-hos-Netflix-også-Daredevil (som jeg nå er halvveis ferdig med)).

Først begynte jeg å se på The Flash, og nesten samtidig begynte jeg også å se på Arrow ettersom jeg ble klar over at de foregår i samme univers og kom til å ha en del crossover-episoder. Begge seriene er DC Comics. Arrow krevde et lite skippertak i begynnelsen ettersom den hadde allerede to sesonger i boks.

Men begge seriene er særdeles severdige etter min mening. Arrow den litt mer mørke mystiske serien, men Flash er den litt mer positive optimistiske med verdens koseligste fyr som superhelt som vil hjelpe alle. Selv de slemme.

Men om Arrow er mørk, så er Daredevil det reneste svart. I skrivende stund er jeg halveis inne i serien, og den anbefales sterkt. Den føles ikke som en historie skrevet som 13 separate episoder, men en veldig veldig lang film som er delt opp i 13 deler. Det er en sammenhengende historie man får se, ikke x antall episoder med en rød tråd.

Den sammenhengende historien i både Arrow og Flash er kanskje ikke alltid like dominerende som i Daredevil, men så har de jo 10ish episoder flere hver sesong. Men historiene her er sterkere enn de fleste andre serier som ofte bare har den såkalte røde tråden i begynnelsen og slutten av en sesong.

Det hjelper jo også at dette er serier som har en rik historie å ta av både for karakterer og mulige historier.

Det er uansett mange ord for å få frem følgende enkle budskap: Arrow. The Flash. Daredevil. Se!