Veronica Mars

2014-03-16

Når Veronica Mars gikk på norsk tv i hine hårde dager (var vel på TV Norge om jeg husker korrekt) så jeg aldri på serien, bortsett fra de gangene jeg zappet fordi og lot øynene hvile litt på Kirsten Bell. Men å følge med på serien gjorde jeg aldri.

Men når enkelte av de jeg følger med på Twitter i fjor ble gaga over at skaperen og skuespillerene fra serien hadde startet en Kickstarter for å lage en film om Veronica Mars, benyttet jeg sjansen å endelig se på serien via Netflix.

Og serien falt i smak. Kirsten Bell er jo et sjarmtroll, og for det meste ellers var rollene besatt av skuespillere som passet inn. Virket som det var god kjemi mellom aktørene.

Uheldigvis ble jo serien rammet av lave seertall, og lagt ned etter tre sesonger. Kommer sannsynligvis høyt på listen over dårlige serienedleggelser etter min mening.

Men som sagt, basert på kickstarterkampanjen satte de i gang med å lage en film om Veronica Mars, som hadde premiere nå nettopp, med dertil hørende tilgjengelighet på f.eks iTunes.

Filmen er bra den. Gjensyn med mange av figurene fra serien, og plotmessig interessant. Vulture har en grei liste over hvorfor man bør se serien & filmen.