Nostradamus Testamente

2013-04-27

Fjerde bok fra Tom Egeland om arkeologen Bjørn Beltø. Personlig er jeg litt usikker på om jeg har lest alle tre foregående, men jeg har i alle fall lest «Sirkelens ende» og «Lucifers evangelium». Det er «Paktens voktere» jeg er litt i tvil om.

Ikke at det gjør noe. Som spenningsserie er bøkene om Bjørn Beltø helt grei, men det virker som om Egeland må hele tiden toppe seg selv om hvilke hemmeligheter Beltø roter seg bort i. At samme mann roter seg bort i så mange får nå så være, dette er noe vi som lesere/tittere aksepterer fordi vi liker det familiære med hovedpersonen. F.eks hadde det vært uaktuelt å ha sosial kontakt med Jessica Fletcher om hun hadde vært en virkelig person. Dødelig.

Men tilbake til det med å toppe seg selv. Det gjør Egeland i stor grad i denne boken, uten at det er positivt for resultatet. Synes den manglet en del driv. Som leser satt jeg i alle fall ikke å bare måtte lese et kapittel til.

Dog, selv med manglende driv, så kan den anbefales. Tom Egeland og Dan Brown kan jo sies å ha litt til felles, men i det store og hele er Egeland en del mer lesverdig.