Argo

2012-12-05

Argo er en film regissert av Ben Affleck, som også er hovedrolleinnehaveren. Selv om jeg trodde det var Ryan Reynolds i hovedrollen når jeg så plakaten for filmen. Det var noe med blikket.

Argo handler om gisseldramaet ved den amerikanske ambassaden i Teheran etter revolusjonen i 1979. Selv om mange ved ambassaden ble holdt som gisler, så var den seks stykker som greide å rømme, mens de gjemte hos diplomater fra forskjellige land.

Flere idéer for å få de seks ut av Iran ble vurdert, men til slutt kom Tony Mendez på planen med å lage et produksjonsselskap for en film med navn Argo, og så bruke falske kanadiske pass for å få de ut under dekke at de hadde vært på besøk i Iran for å finne innspillingssteder til filmen.

Man kan si hva man vil om Affleck sine prestasjoner som skuespiller (og i denne var han faktisk god), men at han er en flink regissør begynner å bli ganske klart.

Argo er malt flott i 1979/1980 koloritt, og bortsett fra litt malplassert kunstig spenning på slutten av filmen, så var det en underholdende film.

Den anbefales.