The Dark Knight Rises

2012-08-12

The Dark Knight Rises er siste film i Batmantrilogien til Christopher Nolan. Når det gjelder superhelter så er vel Batman blant de bedre. Mest fordi han er mer en superheltversjon av James Bond enn noe overnaturlig. Selv om både serien og filmene har elementer av det overnaturlige.

Superman og Spider-Man er for kjedelige for min del.

We were in this together, and then you were gone. Now this evil… rises. The Batman has to come back

Christopher Nolan leverer en grei nok filmopplevelse. Bane som Batmans nemesis er jo spennende nok, selv om det nok blir lenge til vi opplever en nemesis like bra som Heath Ledger i rollen som Joker. Jeg liker både filmen (og de andre filmene) som enkeltstående filmer og som trilogi. Samtidig så må jo dessverre mye tid brukes til å bygge opp bakgrunnshistorien til karakterene til filmen. Slikt sett blir det både en gjennomtenkt trilogi og en usammenhengende smørje. Noe som nok kommer fra at de fleste av oss kinogjengere (inkludert meg) ikke har nok kunnskap om Batman og bakgrunnshistorien.

Ikke misforstå meg, filmen(e) og trilogien er bra. Jeg bare elsker den ikke. Jeg lot meg underholde. Men selv synes jeg f.eks Jason Bourne er en bedre både som enkeltfilmer og som trilogi. Samme med den delen av Star Wars som de fleste av oss anerkjenner. Den siste søpla fra George Lucas feiler både som enkeltfilmer og trilogi. I tillegg anerkjenner jeg ikke dens eksistens.